fbpx
Економіка

Після підписання Угоди з ЄС Україна отримає час, щоб адаптувати нормативні документи – Бойко

В Угоді про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом містяться положення, згідно з якими уряд України отримає час, щоб адаптувати свої нормативні документи. Про це в інтерв’ю «5 каналу» розповів Юрій Бойко, віце-прем’єр-міністр України.

«У самій Угоді про зону вільної торгівлі з Євросоюзом є спеціальний перехідний період, який дозволить Україні адаптувати свої нормативні документи і стандарти, а також технічні регламенти. Крім того, все поступово буде йти до зменшення процентних ставок за ввізними митами. Це також дасть Україні час, щоб адаптуватися до цього процесу», – заявив віце-прем’єр-міністр України.

За словами Юрія Бойка, українська держава після вступу до СОТ вже мала досвід з лібералізації торговельних відносин з іншими державами. Тому, впевнений чиновник, підписання Угоди про зону вільної торгівлі з Євросоюзом стане продовженням даного процесу.

Віце-прем’єр підкреслив також, що процес щодо зменшення ввізних мит під час проходження товарів між Україною та Європейським союзом пройде в «двосторонньому порядку». Тому, це буде вигідним як для України, так і для Європейського союзу.

Віце-прем’єр-міністр запевнив, що влада і надалі збирається вживати заходів з підтримки української промисловості. Бойко зазначив, що це відбуватиметься з урахуванням правил, які містяться в Угоді з ЄС. Як приклад Юрій Бойко навів автомобільну галузь, підтримка якої позитивно вплинула на її подальший розвиток. Бойко підкреслив, що українська автомобільна промисловість забезпечує робочими місцями велику кількість працівників, а також дає поштовх розвитку інших галузей.

«В Угоді є пункти, які дозволяють Україні, у разі критичного перевищення імпорту, застосовувати механізми спеціального мита», – підсумував Юрій Бойко.

Раніше своєю думкою з цього питання поділився Ян Томбінський.

За матеріалами: УНН

Читайте також: