fbpx
Новини світу

Президент РФ підписав закон про реформу РАН

Незважаючи на опір значної частини російського наукового співтовариства, президент РФ Володимир Путін сьогодні, 27 вересня, підписав закон про реформу Російської академії наук. Документ набуде законної сили відразу після публікації.

Згідно з новим законом, Російська академія наук, Російська академія медичних наук і Російська академія сільськогосподарських наук об’єднуються в одну. Все майно, що раніше перебувало на балансі РАН, РАМН і РАСГН, переходить під контроль спеціально створеного федерального агентства. Це ж агентство буде керувати науковими інститутами, непідвідомчими регіональним відділенням.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Нагадаємо, закон про реформу РАН був внесений на розгляд Державної думи на початку літа поточного року. Під час розгляду документа депутатами закон піддався значним змінам, так як наукове співтовариство Росії виступило з активною критикою законопроекту. У ряді російських міст пройшли акції протесту, які не вщухали навіть під час остаточного читання. Після затвердження реформи РАН в Раді Федерації президенту передали більше 120 000 підписів противників закону.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Президент РФ підписав закон про реформу РАН (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: