fbpx
Новини світу

На випадок війни в Москві створюється ставка верховного командування

 З ініціативи міністра оборони Сергія Шойгу, в столиці Росії буде створено центр оборони держави, головне завдання якого – виконання функції ставки верховного командування у разі війни. Міністр оборони назвав майбутній центр «головним офісом міністерства оборони».

 Ставку верховного командування передбачається відкрити в будівлі головного комісаріату сухопутних військ, розташованого на набережній Фрунзе. Якщо не завадять ніякі об’єктивні причини, центр оборони держави буде створений вже в кінці наступного року.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Як пояснив Сергій Шойгу, саме в головному офісі міністерства оборони буде знаходиться основне керування стратегічними ядерними силами, а також бойове управління та управління повсякденною діяльністю збройних сил Росії. Під час військових дій ставка верховного командування буде керувати всіма силовими відомствами і економікою країни.

 Про вартість проекту і про штатний розклад майбутнього центру міністр оборони не повідомив, лише підкреслив, що центр оборони держави буде оснащений вертолітним майданчиком, новітнім комп’ютерним обладнанням і передовим програмним забезпеченням.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: