fbpx
Право

Порушено кримінальну справу за видання книг Муссоліні і Геббельса

Як повідомляється сьогодні, 27 вересня, на сайті прокуратури Москви, СК порушив за статтею «екстремізм» кримінальну справу за фактом видання та продажу книг Беніто Муссоліні «Третій Шлях: Без демократів і комуністів» і Пауля Геббельса «Міхаель». Фігурант справи поки не уточнюється. На сайті вказано лише те, що книги були випущені видавництвом «Алгоритм» .

Як було відзначено в прокуратурі, психолого-лінгвістичне вивчення матеріалу постановило, що дані дві книги носять екстремістський характер. За останніми даними відомства, вони (книги) намагаються обгрунтувати і виправдати ідеологію нацизму, також расову і національну перевагу одних людей над іншими.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Між тим, на думку директора видавництва Сергія Ніколаєва, «Алгоритм» ніяких законів не порушував. За його словами, тираж у дві-три тисячі одиниць, якими вийшли книги Геббельса і Муссоліні, ніяк не можуть служити будь-якого роду пропагандою, і могли б бути з успіхом використані дослідниками для вивчень.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Навколо книг Муссоліні і Геббельса скандал розгорівся ще наприкінці серпня 2013 року. Ці книги були виявлені в кількох книжкових магазинах Москви і Санкт-Петербурга. Прокуратурі було доручено вилучити весь тираж з продажу.

Книготорговці прибирають з прилавків книги Геббельса (відео): 

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: