fbpx
Футбол

Мірча Луческу відмовив турецькому «Галатасараю»?

 Відхід з поста головного тренера турецького «Галатасарая» Фатіха Теріма став гучною новиною у футбольному світі. «Галатасарай» нарівні з «Фенербахче» і «Бешикташем» – це бренди турецького футболу, а Фатіх Терім – тренер зі світовим ім’ям, тому нічого немає дивного в тому, що новини про ці клуби і про особистості Теріма з’являються на головних сторінках світових ЗМІ.

 Причина, через яку Фатіх Терім пішов з «Галатасарая», – незгода з умовами нового особистого контракту. У всякому разі, така причина називалася кількома авторитетними спортивними виданнями. Цілком природно, що «Галатасарай» намагається знайти заміну Теріму серед фахівців, не менш відомих, і як виявилося, одним з кандидатів на пост головного тренера турецького клубу був нинішній наставник донецького «Шахтаря» Мірча Луческу. ЗМІ з посиланням на sporx.com пишуть про те, що румунський фахівець відмовив турецькому гранду, пославшись на діючий контракт з українським «Шахтарем». Кандидатами на пост головного тренера турецького «Галатасарая» називаються і такі відомі фахівці, як Роберто Ді Маттео і Роберто Манчіні. Також повідомлялося про те, що серед можливих наставників для «Галатасарая» називалося ім’я нинішнього наставника дніпропетровського «Дніпра» Хуанде Рамоса.

 Що ж стосується Мірчі Луческу, то румунський фахівець готує свій клуб до завтрашнього донецькому дербі. Нагадаємо, що в 11 – му турі УПЛ «Шахтар» зіграє з донецьким «Металургом», а потім у гірників буде складний матч у рамках другого туру групового етапу Ліги чемпіонів проти «Манчестера Юнайтед». «Ми дуже серйозно ставимося до завтрашнього поєдинку, тому рано думати про «Манчестері Юнайтед». Поки у нас матч чемпіонату в голові, а після нього будемо думати далі», – підкреслив румунський фахівець і додав, що очолювана ним команда серйозно ставиться до всіх турнірів, в яких бере участь.

 За матеріалами: isport.ua Фото: shakhtar.com

Читайте також: