fbpx
Суспільство

В Австрії знайдено раніше невідому картину Тиціана

 Як повідомило в п’ятницю, 27 вересня, видання Guardian з посиланням на професора Віденського університету Артура Розенауера (Artur Rosenauer), була виявлена ​​раніше невідома картина великого живописця епохи Відродження Тіціана, на якій зображений воскреслий Ісус Христос.

 Полотно Розенауер датував приблизно 1511 роком. На картині зображений Ісус Христос, який стоїть на закритому гробі, в лівій руці у нього прапор із зображенням хреста, а правою він благословляє. «Подібна знахідка раніше невідомої картини Тиціана є воістину надзвичайною рідкістю. Картина дивно добре збереглася», – сказав дослідник в жовтневому номері Burlington Magazine.

Читайте також:  Піп московського патріархату закликав українців «помолитися за здоров’я та благополуччя» російських окупантів

 Професор Розенауер звертає увагу на незвичайне зображення неба. «Мені здається, що світло, яке проливається, володіє якоюсь надприродною енергією, яка змушує прапор і саван майоріти і тремтіти», – сказав Розенауер.

 Спочатку творіння майстра належало сім’ї фон Бюлова. Згодом картина належала Бернгард фон Бюлову, який був свого часу рейхсканцлером Німецької імперії з 1900 по 1909 роки. Потім картина була перевезена в Уругвай, а після цього потрапила в руки приватного колекціонера в Європі.

Читайте також:  Мобілізація від 25 років: до ТЦК почнуть викликати чоловіків

Тіціан (відео): 

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: