fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У Парижі затримано викрадачів 45 кг золота

Сьогодні, 27 вересня, у французькій столиці затримали шестеро осіб за підозрою в крадіжці золота на суму 1,5 млн євро. Передбачуваних зловмисників поліція взяла під варту через тиждень після скандального інциденту в аеропорту Руассі-Шарль де Голль.

Нагадаємо, що 19 вересня з борту літака «Ер Франс», який, за даними влади, мав перевезти 300 кг зливків чистого золота в Цюрих, зникло близько 45 кг золотого вантажу. Пропажу виявили лише тільки після прибуття в аеропорт Цюріха. Відразу ж підозри впали на служби безпеки аеропорту Парижа і співробітників авіакомпанії.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

На французьких авіалініях це вже не перший скандал. Минулого тижня поліцією була затримана рекордна партія кокаїну загальною вагою в 1,4 тонни в Руассі-Шарль де Голль. З Каракаса заборонений вантаж до Парижа прибув у валізах на борту звичайного пасажирського лайнера. Рейс здійснювався компанією «Ер Франс».

На думку аналітиків правоохоронних органів, транспортування партії наркотиків подібного об’єму без спільників серед працівників авіаперевізника була б навряд чи можливим.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

«У Каракасі і в аеропорту Парижа у злочинців напевно були спільники, оскільки вантаж під час завантаження і розвантаження слід було б пропускати, уникаючи загального конвеєра, де він в обов’язковому порядку оглядається через пристрої сканування працівниками з безпеки, – пояснив французький криміналіст, який спеціалізується на повітряній безпеці, Крістоф Ноден.

У небі над Європою загадково зникли 45 кг золотих злитків (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: