fbpx
Політика

КПУ не збирається відмовлятися від референдуму – Симоненко

 Комуністична партія України має намір проводити 29 вересня у Києві збори громадян з всеукраїнського референдуму про вступ країни до Митного союзу (МС), незважаючи на заборону Окружного адмінсуду Києва Центральної виборчої комісії (ЦВК) направляти на збори свого представника, заявляє лідер КПУ Петро Симоненко.

"Найпарадоксальніше, що ця так звана опозиція, яка сьогодні вступила в змову з перемир’я, кинула напризволяще український народ і євроінтеграцію. Вони забувають про те, що ця голобля має два кінці. Сьогодні заборонили Комуністичній партії або намагаються заборонити. Ми все одно будемо проводити (збори громадян щодо референдуму про вступ країни в МС – ІФ)", – сказав П. Симоненко агентству "Інтерфакс- Україна" у п’ятницю.

Він підкреслив, що самої заборони про проведення зборів не було і задався питанням: "Чому тоді від імені держави за законом про референдум Центральна виборча комісія не має права забороняти проведення зборів?..".

На переконання лідера КПУ, очевидно те, що "політичні шістки" з так званої Європейської партії виконують замовлення влади, а суд це замовлення реалізує".

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

"Після цього ми піднімемо всю Україну в частині ставлення до позиції влади, і я подивлюся, що вони будуть робити. Питання полягає в наступному: те, чому сьогодні вони сприяють і все роблять для узурпації влади, ця так звана опозиція. По-друге, вони сьогодні забувають про те, що створюють прецедент, що тільки, виявляється, референдум можна провести, якщо того бажає влада. І таким чином виходить, що референдум за народною ініціативою, тобто реалізація конституційного права, в Україні неможлива. І все це робить на догоду владі олігархічна опозиція", – вважає П.Симоненко.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва заборонив Центральній виборчій комісії направляти свого представника на збори громадян з всеукраїнського референдуму про вступ України до Митного союзу, які заплановані на 29 вересня. Таку постанову суд виніс за позовом Європейської партії України.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

У ЦВК 19 вересня надійшла заявка на проведення 29 вересня зборів громадян щодо всеукраїнського референдуму про вступ України в МС. Збори планується провести 29 вересня об 11:00 на стадіоні "Спартак". Заявку подали громадяни України Олександр Адвена, лідер КПУ П. Симоненко і секретар ЦК КПУ Григорій Буйко.

Як відомо, КПУ вже подавала до ЦВК заявку на проведення зборів громадян щодо всеукраїнського референдуму про вступ України в МС, проте Окружний адмінсуд Києва заборонив проводити ці збори за позовом Європейської партії.

Після цього до ЦВК подали заявки на проведення таких зборів троє громадян, один з них – лідер КПУ П. Симоненко.

Окружний адмінсуд столиці заборонив ЦВК направляти на це зібрання свого представника, але збори було проведено 8 вересня на стадіоні "Спартак" в Києві. 17 вересня ЦВК відмовив у реєстрації ініціативної групи, сформованої на цьому зібранні.

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: