fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

«З 1995 року проти Тимошенко порушено 24 кримінальні справи», – Кузьмін

Проти колишнього прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко з 1995 року було порушено 24 кримінальні справи. Про це розповів Ренат Кузьмін, перший заступник генерального прокурора України.

«У нас на слуху тільки те, що видно. Говорячи про Юлію Тимошенко, всі згадують відомі кримінальні справи, які пов’язані з підписанням газових контрактів з Росією, пригадується справа про вбивство депутата Євгена Щербаня і все, на цьому ваші знання закінчуються. Насправді, починаючи з 1995 року і до сьогодні, щодо екс-прем’єра Юлії Тимошенко було порушено 24 кримінальні справи», – заявив Ренат Кузьмін.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

При цьому, додав заступник генпрокурора України, всі справи, які порушувалися проти Тимошенко, – це справи, пов’язані з валютною контрабандою, контрабандою природного газу, а також розкрадання в особливо великих розмірах і нанесення тілесних ушкоджень працівникові пенітенціарної служби.

Також Ренат Кузьмін зазначив, що соратник Юлії Тимошенко, опальний екс-прем’єр-міністр Павло Лазаренко, за аналогічний період також неодноразово встиг потрапити під слідство.

«Щодо екс-прем’єра Павла Лазаренка було порушено 32 кримінальні справи, і слідчі мають намір представити в суді докази того, що частина злочинів Тимошенко і Лазаренко здійснювали разом. Тому коли я кажу, що люди не знають усієї правди, то я маю на увазі саме це», – стверджує заступник генпрокурора України.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

При цьому Ренат Кузьмін зазначив, що частина кримінальних справ проти Юлії Тимошенко була припинена у зв’язку з декриміналізацією.

«Справи, з яких я почав, пов’язані з валютною контрабандою, були припинені через те, що Рада прийняла рішення і декриміналізувала ці діяння, тому тепер вони не є злочином», – пояснив Ренат Кузьмін.

За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: