fbpx
Право

У Держдумі РФ пропонують повернути Верховному суду функцію нагляду над рішеннями суб’єктів

Як заявив сьогодні, 27 вересня, на засіданні ради Держдуми в нижній палаті голова комітету з конституційного законодавства РФ Володимир Плігін, наглядову функцію в Держдумі пропонують повернути Верховному суду РФ, для того, щоб той міг реагувати на вироки, що виносяться кінцевими інстанціями суб’єктів РФ.

«Після того, як ми прибрали наглядову функцію Верховного суду, тобто його можливість для реагування на винесені кінцевою інстанцією вироки, правова практика в кримінальному праві була автоматично приведена до розкиду. Я сподіваюся, що протягом найближчого часу Держдума поверне наглядову функцію Верховного суду», – сказав Володимир Плігін, який є координатором робочої групи у підготовці аналізу про становище російського законодавства.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Плігін, підбиваючи перші підсумки аналізу, зазначив, що регіони за кількістю правових нормативних актів, істотно різняться. Так, в деяких їх 256, а в інших суб’єктах – до 1100. На його думку, оцінка цінностей і значення кодексів РФ повинна стати однією з основних поставлених завдань аналізу положення російського законодавства.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

«Необхідна точна оцінка цінностей і значень кодексів РФ. Можливість додання кодексам статусу основного правого нормативного акту у тому, що в кожній сфері він має бути основоположним, стабільним документом, документом, який змінюватиметься тільки в крайніх випадках. Зараз поки цього немає», – заявив Плігін, підкресливши, що саме кодекс має бути гарантом стабільності в російському законодавстві.

Володимир Плігін про Кодекс адміністративного судочинства в РФ (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: