fbpx
Новини світу

Девід Кемерон відмовився від участі у теледебатах про незалежність Шотландії

Девід Кемерон не братиме участі в теледебатах, які присвячені незалежності Шотландії. Повідомляється, що британський прем’єр відмовив у цьому питанні першому міністру Шотландії Алексу Салмонду.  

У ЗМІ наводяться слова прем’єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона, який заявив наступне: «Зручно відволікати людей від реальних проблем. Ви хочете дебатів між ким завгодно, але не між тими, кого питання реально стосується». Крім того, Девід Кемерон підкреслив наступне: «Ви сперечаєтеся не з третьою частиною Великобританії, а з народом Шотландії».  

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Нагадаємо, що датою референдуму про незалежність Шотландії раніше називалося 18 вересня 2014 року. Передбачається, що під час референдуму шотландці дадуть відповідь на наступне питання: «Чи повинна Шотландія бути незалежною державою?»  

Перший міністр Шотландії Алекс Селмонд, від дебатів з яким відмовився Девід Кемерон, раніше заявляв, що Шотландія може стати успішною незалежною країною, а референдум про незалежність політик назвав «по-справжньому унікальним шансом». «Наша країна володіє всім необхідним, щоб стати успішною незалежною державою», – сказав Алекс Селмонд.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

За матеріалами: podrobnosti.ua  

Читайте також: