fbpx
Політика

Янукович підписав закон про проведення виборів у проблемних округах 15 грудня

 Президент України Віктор Янукович підписав закон про повторні вибори у п’яти мажоритарних округах, призначених на 15 грудня. Глава держави підписав цей закон у четвер, повідомляє прес-служба.

Верховна Рада України призначила на 15 листопада повторні вибори народних депутатів у п’яти мажоритарних округах – № № 94 (Обухів, Київська область), 132 (Первомайськ, Миколаївська область), 194 і 197 (Черкаська область) та 225 ( Київ, Шевченківський район).

Закон встановлює, що виборчий процес повторних виборів розпочинається за 60 днів до дня голосування. Центральній виборчій комісії доручається оголосити про початок виборчого процесу не пізніше, ніж наступного дня після набрання чинності цього закону.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Крім того, законом встановлюються конкретні терміни для виготовлення передвиборної агітації та проведення агітаційної компанії, висування кандидатів у нардепи, виготовлення за рахунок коштів держбюджету інформаційних плакатів кандидатів у депутати, а також формування виборчих комісій у цих округах.

Як відомо, ЦВК визнав неможливим встановити результати виборів народних депутатів у п’яти одномандатних округах 28 жовтня 2012 – № № 94 (Обухів, Київська область), 132 (Первомайськ, Миколаївська область), 194 і 197 (Черкаська область) та 225 ( Київ, Шевченківський район). Верховна Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори в цих округах.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Законом "Про вибори народних депутатів" не передбачена можливість невизнання результатів виборів в одномандатних округах, тому ЦВК відмовився призначати повторні вибори в зазначених 5 округах до врегулювання даної проблеми в законодавчому порядку.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: