fbpx
Здоров'я

У київських садочках діти будуть харчуватися однаково

До кінця 2013 року в усіх дитячих садочках Києва планують впровадити електронну програму моніторингу харчування дітей. До цього проект випробували в 11 дошкільних установах Печерського району, і він дав позитивні результати. Тепер столична влада висловила готовність впровадити аналогічну систему в усіх дитсадках міста. Про це заявив заступник голови КМДА Віктор Корж під час презентації програми.

Для того щоб організувати якісне харчування дітей, у дитсадках було вирішено ввести програмне забезпечення моніторингу харчування дошкільнят. Тепер за допомогою програми всі діти в дошкільних установах Києва будуть харчуватися однаково. Таким чином, столична влада сподівається не лише централізувати формування щоденного та перспективного меню для всіх дошкільних установ міста, а й централізувати закупівлю та постачання продуктів у дитячі садки, вести їх облік і контролювати залишки.

У той же час нова програма дозволить фахівцям контролювати норми харчування дітей: чи отримують малюки необхідну норму вітамінів, білків, жирів і вуглеводів.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: