fbpx
Економіка

Україна чекає рішення Росспоживнагляду щодо продукції Roshen

Міністерство аграрної політики України отримало від Росспоживнагляду офіційного листа, в якому зазначені пропозиції щодо механізму врегулювання ситуації з поставками продукції української кондитерської компанії Roshen на російський ринок. Про це в четвер повідомив Іван Бісюк, перший заступник міністра аграрної промисловості України.

Ще минулого тижня керівник Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що робота з повернення кондитерської продукції Roshen на російський ринок ще не рухається. Вся справа в тому, стверджував Онищенко, що російська сторона ще не отримала всієї необхідної документації від українських колег.

«Ми вже отримали від Росспоживнагляду офіційного листа. У ньому йдеться про те, яким чином сторони будуть вирішувати питання постачання продукції Roshen до Росії. Це питання буде вирішуватися 3-ма шляхами. Перший – ми вже надали росіянами інформацію про кожне переробнепідприємство, що виробляє сьогодні цю продукцію. Крім того, Україна надала росіянам всю законодавчу базу, яка регулює дане питання. І тепер ми чекаємо, коли з Росспоживнагляду пришлють своїх інспекторів для перевірки наших підприємств. Сьогодні ми знаходимося саме на такому етапі», – додав заступник міністра.

При цьому Бісюк вирішив не прогнозувати, коли будуть відновлені поставки продукції української компанії в Російську Федерацію.

«Я сподіваюся, що це відбудеться вже найближчим часом», – підкреслив Бісюк.

Раніше повідомлялося, що акціонер компанії Roshen Петро Порошенко заявив про те, що його компанія готова до співпраці з російською стороною. Це робитиметься для того, зазначав Порошенко, що повернути українську кондитерську продукцію на російський ринок. Зокрема, Порошенко заявив, що його компанія вже два місяці очікує російської інспекції.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: