fbpx
Новини світу

Японцям можуть заборонити безвізовий в’їзд на Південні Курили

Департамент інформації і друку МЗС РФ виступив із заявою про те, що Росія може заборонити японським політикам безвізове відвідання Південних Курил. До таких обмежувальних заходів РФ має намір вдатися після того, як Ітіти Ямамото (міністр з питань політики в галузі науки, технологій та космосу Японії) дозволив собі провокаційні висловлювання під час відвідування Курил.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

В’їхавши на територію Росії у складі туристичної групи, Ямамото побував на островах Ітуруп і Кунашир, зустрівся з місцевою адміністрацією, подивився "кімоно -шоу", відвідав гарячі джерела і японське кладовище. Після візиту японський міністр заявив, що "відчув необхідність домогтися повернення Японії чотирьох островів північніше від Хоккайдо".

Представники російського МЗС підкреслили, що зараз безвізові поїздки японських громадян є свого роду «гуманітарними заходами», спрямованими на те, щоб дозволити японським громадянам відвідувати могили своїх предків. Однак висловлювання, подібні тим, що дозволив собі Ітіти Ямамото, «йдуть врозріз з домовленістю лідерів двох країн про підтримку спокійної атмосфери навколо переговорів з даної теми».

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Японський міністр прибув на Кунашир (відео):

За матеріалами: newsru.com

Читайте також: