fbpx
Футбол

У Дніпропетровську 3 вулиці назвали на честь легендарних тренерів ФК «Дніпро»

 Дніпропетровська міська рада на черговому засіданні прийняла рішення про присвоєння декільком вулицям імен великих тренерів футбольного клубу «Дніпро», який тренував команду в різні епохи. Варто відзначити, що на честь тренерів «Дніпра» назвуть вулиці нової забудови.

 Чиновники з Дніпропетровська вже давно планували увічнити пам’ять про легендарних тренерів «Дніпра», які призвели команду до першого чемпіонства в чемпіонаті СРСР. Цього року якраз виповнюється 30 років після першого «союзного» чемпіонства «Дніпра».

 Зокрема, згідно з рішенням міськради Дніпропетровська, незабаром в Амур – Нижньодніпровському районі з’являться вулиці імені Геннадія Жиздика та Володимира Ємця.

 Нагадаємо, що Володимир Ємець був головним тренером «Дніпра» з 1981 по 1986 рік. Саме при ньому дніпропетровська команда вперше стала чемпіонами СРСР і дійшла до стадії 1/4 фіналу кубка Чемпіонів. Геннадій Жиздик керував «дніпрянами» з 1981 по 1988 рік. Додамо, що Жиздик має відношення відразу до двох тріумфів «Дніпра» в союзних чемпіонатах.

 Крім того, Дніпропетровська міськрада вирішила назвати одну з вулиць в Амур – Нижньодніпровському районі на честь Валерія Лобановського. Легендарний наставник також входив до тренерського складу «Дніпра» з 1968 по 1973 роки. Саме при Валерію Васильовичу Лобановському в 1971 року «дніпряни» вперше завоювали путівку у вищу лігу СРСР. Після виходу в «вишку» дніпропетровці відразу зайняли 6-е місце.

 Додамо, що раніше всі три вулиці в Дніпропетровську були безіменними.

 Цікаво, що раніше в Дніпропетровську з’явився бульвар імені Кучеревського (Євген Мефодійович привів «синьо – біло – блакитних» до другого чемпіонства СРСР, а також виграв Кубок СРСР). Бульвар імені Кучеревського з’єднує у Дніпропетровську «Дніпро – Арену» і проспект Пушкіна.

 За матеріалами: championat.com

Читайте також: