fbpx
Право

На Волині судитимуть чиновника, який завдав збитків міському бюджету майже на 2,4 млн грн

 Прокуратура Волинської області завершила досудове розслідування і направила до суду матеріали кримінального провадження стосовно державного службовця управління Держкомзему у місті Луцьку. Про це повідомили в прес – службі відомства.

 У ході досудового розслідування з’ясувалося, що чиновник в період з червня 2008 по лютий 2011 року, порушуючи закон і нехтуючи службовими обов’язками, не контролював хід укладення договорів оренди землі та допустив використання суб’єктами господарювання великих земельних ділянок у Луцьку без правовстановлюючих документів та без плати за землю. У зв’язку з цим міський бюджет недоотримав близько 1,5 млн грн плати за користування землею.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Протягом 2010-2013 років цей же чиновник займав посади начальника та заступника начальника одного з відділів управління Держкомзему у Луцьку. У цей час зловживати службовим становищем він не перестав. Навпаки, діючи в інтересах знайомих керівників ряду суб’єктів господарювання, він сприяв їм у заниженні платежів за користування земельними ділянками в Луцьку. Для цього чиновник свідомо вніс неправдиві дані у витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку цих земельних ділянок. У зв’язку з цими махінаціями до бюджету Луцька не надходило більш 902 тис. грн.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Загальний розмір шкоди, заподіяної бюджету обласного центру Волині внаслідок зловживання службовим становищем та службової недбалості службовця управління Держкомзему, склав майже 2,4 млн грн. Правда, з них понад 166 тис. грн в ході розслідування землекористувачі відшкодували добровільно.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: