fbpx
Право

У Держдуму внесено законопроект про штрафи для мігрантів у разі використання ними підроблених документів

 Сьогодні, 26 вересня, до Держдуми Росії внесено законопроект, який передбачає введення штрафів для осіб без громадянства та іноземців за використання ними підроблених документів. Автором даної ініціативи виступив Олег Нілов – депутат від фракції «Справедлива Росія».

 У КК РФ пропонується внести статтю, відповідно до якої використання помилкового дозволу на роботу, особистої медичної книжки /санітарної книжки/, міграційної карти, підробленого документа, який засвідчує особу іноземного громадянина або особи без громадянства, дійсного для знаходження в РФ, або іншого документа, який підтверджує законність перебування /проживання/ іноземного громадянина або особи без громадянства на території РФ, також документа, який надає громадянину інші права, накладаючи на нього обов’язки, пов’язані з його місцеперебуванням, здійсненням трудової та іншої діяльності на території РФ, карається штрафом розміром від двадцяти до вісімдесяти тисяч рублів.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Як зазначено в пояснювальній записці, суди нині виносять, найчастіше, виправдувальні вироки на підставі невизнання окремих документів /наприклад, міграційну карту/ документами, внаслідок чого склад злочину у особи, яка їх використовувала, відсутній.

 Автор ініціативи у зв’язку з цим вважає за доцільне безпосередньо вказати в КК РФ повний перелік документів, за підробку яких буде призначено покарання. Законопроект також передбачає застосування до іноземним громадяна та осіб без громадянства видворення за межі Російської Федерації за правопорушення, які пов’язані з відсутністю документів або користуванням підроблених документів, які необхідні для перебування на території Росії на правомірній основі.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Відповідні поправки будуть внесені до Кодексу РФ з адміністративних правопорушень.

 За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: