fbpx
Право

Павло Астахов: Знущання над дітьми буде суворо каратися

 Павло Астахов, уповноважений при президенті Росії з прав дитини, вважає, що в Омській області факти знущання над дітьми вихователів дитсадків не піддаються ніякому розумінню, вимагаючи ретельного дослідження.

 Сьогодні, 26 вересня, прокуратура Омської області повідомила, що слідчі прокуратури стосовно двох виховательок дитсадків порушили кримінальні справи. Так, одна з виховательок заклеювала дітям скотчем роти, інша протягом години утримувала дитину в темному приміщенні, а також одному з малюків пропонувала під час дитячої сварки вдарити іншого по обличчю, заохочуючи тим самим застосування насильства.

 «Факти заохочення насильства і знущань серед дітей у дошкільних закладах Омської області вимагають розгляду найретельнішим чином з боку правоохоронних структур. Уповноваженому представнику з прав дитини даного регіону доручено провести розслідування інцидентів нелюдського поводження з дітьми», – процитувала прес – служба слова Павла Астахова.

 Омбудсмен наголосив, що в дошкільному періоді у дитини формується цілісність особистості, закладаються основи світовідчуття, здоров’я, а жорстокість може породити тільки жорстокість.

 «Знущання і жорстокість з боку дорослих щодо дітей розумінню не піддаються, вимагаючи негайної реакції держави і суспільства. Тим більше, коли зло виходить від людей, які покликані в силу своїх професійних обов’язків прищеплювати дитині доброту, мудрість, терпіння і увагу, від чого залежатиме благополучне дитинство, а також подальша доля дітей», – додав Астахов.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: