fbpx
Економіка

Україна перепоховає 1000 кубометрів радіоактивних відходів – міністр

 Кабінет міністрів України і НАТО підписали договір про перепоховання радіоактивних відходів, які утворилися в результаті виконання різних військових програм. Про це під час брифінгу повідомив міністр екології України Олег Проскуряков.

 За словами міністра, ця угода була підписана 18 вересня 2013 у штаб – квартирі НАТО. Міністр упевнений, що угода з НАТО створить спеціальний механізм, який дасть можливість Україні вирішити проблеми щодо зберігання та ліквідації сховищ радіоактивних відходів.

 Олег Проскуряков додав, що даний проект розрахований на 4 роки. Пріоритетом цього проекту є знешкодження радіоактивних відходів, що знаходяться в Україні.

 Міністр екології уточнив також, що незабаром буде перепоховано приблизно 1000 кубометрів відходів. Ці відходи знаходяться «на шести об’єктах у різних областях України».

 За словами міністра, загальна сума витрат з перепоховання радіоактивних відходів в України складе, за попередніми розрахунками, 10-15 мільйонів доларів. Планується, що всі відходи будуть перепоховані на підприємстві «Радон», а також на комплексі виробництв «Вектор» у зоні відчуження.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: