fbpx
Кінотеатри

Лів Шрайбер зіграє радянського шахіста

 Як стало відомо, актор Лів Шрайбер, який дебютував цього року на телебаченні в серіалі «Рей Донован», зіграє в новому фільмі Едварда Цвіка – «Жертвуючи пішаком». Фільм розповість історію двох шахістів – Боббі Фішера і Бориса Спаського, які воювали в 1972 році за чемпіонський титул. За рівнем резонансу їхня гра стала однією з найважливіших подій в історії спорту тих років. Обидва шахісти відчували величезний психологічний тиск, оскільки символізували протистояння між США і СРСР.

 Роль Боббі Фішера вже давно закріплена за зіркою «Людини – павука», актором Тобі Магуайром. Лів Шрайбер, своєю чергою, зіграє у фільмі радянського шахіста Бориса Спаського.

 Примітно, що Лів Шрайбер досить непогано володіє російською мовою, проте чи буде він використовувати свої знання в цьому фільмі, невідомо.

 Слід зауважити, що фільм «Жертвуючи пішаком» хотіли зняти ще в 2010 році, однак виробництво постійно відкладалося. Один час до нього навіть придивлявся Девід Фінчер – режисер «Бійцівського клубу» і «Загадкова історія Бенджаміна Баттона».

 Востаннє Лів Шрайбер з’являвся на екранах у фільмі «Дворецький». Цього року також на екрани має вийти фільм «Останні дні на Марсі» з його участю.

 

 

Трейлер до фільму «Останні дні на Марсі» (відео):

Читайте також: