fbpx
Політика

Іранський лідер відмовився зустрічатися з Обамою

Всупереч колишнім припущенням, зустріч президента США Барака Обами і президента Ірану Хасана Роухані "на полях" 68-ої сесії Генеральної Асамблеї ООН не відбулася через відмову іранської сторони. Про це поінформував пресу представник адміністрації США з американської делегації, що бере участь у заходах по лінії сесії Генасамблеї.

За його словами, зустріч двох лідерів обговорювалася сторонами впродовж декількох днів, однак, так і не вдалося зістикувати робочі графіки двох президентів. Представники американської сторони на брифінгу для журналістів заявили, що це іранці виявилися неготовими до зустрічі. Іранська сторона поінформувала американців, що "для іранців це було б занадто складно в даний момент".

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Проте, як стверджують у Білому домі, подальша взаємодія між США та Іраном з приводу врегулювання ядерної проблеми Тегерана буде проходити на робочому рівні.

Американські ЗМІ з цього приводу згадали, що востаннє лідери двох цих країн зустрічалися 36 років тому, а вже в 1980 році, після захоплення співробітників американського посольства в Тегерані, перервали дипломатичні відносини.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: