fbpx
Новини світу

Інформація учасниці Pussy Riot Надії Толоконникової про порушення прав засуджених підтвердилася?

 Сьогодні з’явилися повідомлення про те, що в колонії, де відбуває призначене судом покарання учасниця скандально відомої російської музичної групи Pussy Riot Надія Толоконникова, було розпочато роботу комісії Ради з прав людини при президенті Російської Федерації. У ЗМІ наводяться слова Іллі Шаблінського, що є членом комісії Ради з прав людини, який заявив, що інформація Надії Толоконникової про порушення у виправній установі прав засуджених підтверджується. «Я вже поговорив з декількома ув’язненими, у мене волосся дибки стає», – наводять сьогодні ЗМІ слова Іллі Шаблінського.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Надія Толоконникова, будучи учасницею групи Pussy Riot, була засуджена на два роки позбавлення волі за акцію, проведену в храмі Христа Спасителя. Нещодавно стало відомо, що Надія Толоконникова оголосила голодування, а причиною такого рішення стали погрози на її адресу від інших ув’язнених, а також від співробітників виправної установи.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 Надія Толоконникова направила до Слідчого комітету Російської Федерації скаргу, в якій розповідається про погрози. Крім того, як писали раніше в ЗМІ, у скарзі вказується, що Надія Толоконникова працює по 12-14 годин на добу.

 За матеріалами: Кorrespondent.net

Читайте також: