fbpx
Новини світу

Інспектори ООН прибули до Бейрута

За повідомленням телеканалу «Аль – Іхбарія», сьогодні, 25 вересня, інспектори ООН на чолі з Оці Сельстремом, вже прибули до Бейрута і в найближчі години попрямують до Сирії для продовження розслідування випадків застосування хімзброї.

Приблизно шість годин займає дорога з ліванського міжнародного аеропорту до столиці Сирії. Але, за повідомленнями сирійської преси, все залежатиме від обставин, і пріоритет буде відданий забезпеченню безпеки інспекторів ООН.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Заступник офіційного представника генсека ООН Фархан Хак повідомив, що експерти ООН повертаються для продовження розслідування випадків застосування хімзброї. За словами Хака, інспектори повинні з’ясувати, чи правдиві повідомлення про застосування хімзброї як урядовими, так і опозиційними силами. Зокрема, йдеться про шість випадків використання отруйних речовин.

Як підкреслив вчора, 24 вересня, заступник глави МЗС РФ Сергій Рябков, Росія сподівається, що інспектори ООН відвідають у Сирії недосліджені раніше райони.

Читайте також:  Благодатний вогонь в Єрусалимі у Храмі Воскресіння не «сходить» – його запалюють і освячують

«Ми сподіваємося, що інспектори відвідають ті пункти, які вони не встигли охопити в минулі рази, – сказав він. – Секретаріат ООН і голова місії Сельстрем неодноразово підтверджували, що так воно і буде».

Експерти ООН повертаються до Сирії (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: