fbpx
Новини світу

Путін звинуватив Greenpeace у порушенні норм міжнародного права

 Президент РФ Володимир Путін заявив, що екологи "Грінпіс", які спробували захопити платформу "Приразломная" ​​у Печорському морі, порушили норми міжнародного права, хоча і не є піратами.

"Я в деталях не знаю, що там сталося, але цілком очевидно, що вони, звичайно, не є піратами. Але формально вони намагалися захопити платформу", – заявив В. Путін, виступаючи на 3-му Міжнародному арктичному форумі.

"Наші правоохоронні органи, наші прикордонники не знали, хто намагається захопити платформу під виглядом організації "Грінпіс". Особливо на тлі кривавих подій, які відбувалися в Кенії, всяке адже могло бути. Хто захоплює – ми ж не знаємо", – сказав глава держави.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

"Але цілком очевидно – ці люди порушили норми міжнародного права", – сказав він.

За словами В. Путіна, активісти "Грінпіс" наблизилися на небезпечну відстань до платформи "Приразломная". Він зазначив, що людство споконвіку використовує природу для забезпечення своєї життєдіяльності – "і чим далі, тим більше".

"Спочатку це був просто збір грибів та ягід, видобуток тварин, потім – мінеральних ресурсів, металів, вуглеводнів. Можна це зупинити чи ні? Ні, звичайно. Це неможливо зупинити. Питання хіба в цьому? Питання в тому, як дбайливо це робити, як мінімізувати шкоду для природи і звести цей збиток до нуля", – підкреслив В. Путін.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

На його думку, "було б набагато краще, якби представники "Грінпіс" сиділи в цьому залі і висловили своє ставлення до проблем, які ми обговорюємо, заявили б свої претензії, вимоги, сформулювали свої заклопотаності. Адже ніхто від цього не відмахується, ми збираємося на заходи подібного роду, щоб обговорити всі ці проблеми".

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: