fbpx
Економіка

Євросоюз відкрив свій ринок для молдовського вина

 Європейська комісія прийняла рішення про дострокову лібералізації ринку Євросоюзу для алкогольної продукції, що експортується з Молдови. Про це в середу розповів Дачіа Чолош, єврокомісар по сільському господарству.

 «Це означає, що тепер для вина з Молдови на європейському ринку не буде обмежень ні з тарифної політики, ні за обсягами експорту. Щодо якості, то в ЄС існують стандарти, яким повинні відповідати всі вина. І молдовські вина відповідають нашим вимогам», – заявив єврокомісар.

 При цьому Дачіа Чолош додав, що рішення про лібералізацію ринку Євросоюзу для молдовських вин прийнято в якості авансу – не чекаючи підписання і набрання чинності Угоди про зону вільної торгівлі між ЄС і Молдовою.

 За словами комісара, в Європейській комісії підтвердили, що раніше жодних проблем із санітарними вимогами у вин з Молдови не виникало.

 «Незабаром це рішення Європейської комісії буде затверджено в Європейському парламенті і на Раді міністрів Євросоюзу. Воно набуде офіційної чинності протягом декількох місяців, а вино з Молдови отримає необмежений доступ на європейський ринок уже сьогодні», – додав чиновник.

 На думку Чолоша, Молдова виробляє якісні вина, які в Євросоюзі стають все популярнішими. На його думку, з економічної і стратегічної точок зору дане рішення дозволить інвестувати кошти в виноробну галузь Молдови.

 Своєю чергою, міністр сільського господарства Молдови Василь Бумаков, коментуючи таке рішення Європейської комісії, порадив усім молдовським виноробам «приділяти побільше уваги просуванню своєї продукції» .

 Раніше повідомлялося, що Росія з 11 вересня призупинила постачання молдовської алкогольної продукції, заявивши про «невідповідність вимогам безпеки».

 За матеріалами: zn.ua

Читайте також: