fbpx
Економіка

Янукович: МВФ може надати Україні кредит на $ 14,3 мільярда

 Українська влада рішуче налаштована досягти угоди з Міжнародним валютним фондом і отримати до кінця поточного року кредит сумою 14,3 млрд доларів. Про це в інтерв’ю агентству Bloomberg у Нью – Йорку заявив президент України Віктор Янукович.

 «Ми ведемо переговори з МВФ все чотири останні роки і сподіваємося, що МВФ, нарешті, захоче досягти угоди», – підкреслив він.

 За словами голови держави, Україна виконала всі вимоги МВФ, за винятком одного – підвищення цін на газ для населення. Українська сторона не готова йти на такі радикальні заходи. А ось компроміс і заміна цієї умови іншим – цілком прийнятне рішення проблеми.

 Нагадаємо, влітку 2010 року Міжнародний валютний фонд схвалив дворічну програму кредитування stand – by, вирішивши надати Україні кредит на майже 16 млрд доларів. До кінця 2010 року Україна отримала 2 транші розміром близько 1,9 і 1,5 млрд доларів. Після цього виділення коштів за програмою stand – by було заморожено, оскільки Україна не виконала низку взятих на себе зобов’язань, у тому числі і щодо підвищення тарифів на газ для населення.

 У липні 2013 року заступник керівника департаменту зовнішніх зв’язків МВФ Вільям Мюррей заявив, що МВФ готовий відновити співпрацю з Україною в листопаді, після відвідин країни місією Фонду.

 За матеріалами: УНІАН

Читайте також: