fbpx
Освіта

У київській школі російську мову пропонують як другу іноземну

 За повідомленням УНН від 25 вересня з посиланням на офіційну сторінку в соцмережі Facebook народного депутата України Олеся Донія, в київській школі № 76 учням безальтернативно пропонують російську мову як другу іноземну.

 «Я написав свій депутатський запит щодо того, що учням школи № 76 у місті Києві, безальтернативно, в якості «другої іноземної», нав’язують всього одну мову – російську, не дозволяючи вибрати для вивчення іншу», – написав депутат Олесь Доній.

 За словами нардепа України, батьки школярів піддаються погрозам, що, якщо їхні діти не будуть вчити російську, то їм буде відмовлено в документі про освіту.

 «У зазначеному вище загальноосвітньому середньому навчальному закладі батьків п’ятикласників поставили перед фактом того, що без, в таких випадках, необхідного рішення батьківського комітету, в якості іноземної мови, їхні діти будуть зобов’язані вивчати російську мову, тобто мова, яка, як відомо, не відноситься в Україні до категорії іноземних мов. У тому випадку, якщо учень і його батьки відмовляться на законній підставі вивчати російську мову замість іноземної мови, то, за словами батьків, адміністрація навчального закладу  відмовляє в отриманні документу про освіту», – заявив О. Доній у своєму зверненні до Президента України.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: