fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У Харкові вкрали меморіальну дошку мовознавцю – “зраднику”

 Буквально через півгодини після того як міська рада Харкова рекомендувала демонтувати меморіальну дошку мовознавцю та історику літератури Юрію Шевельову (Шерех), встановлену на фасаді будинку номер 17 по вулиці Сумська, невідомі розбили табличку і забрали осколки з собою.

 За рішення про демонтаж меморіальної дошки проголосували 84 з 91 присутніх на сесії депутатів. У постанові міськради говорилося, що табличку слід прибрати через «суперечливі відомості про життєвий шлях і діяльність Шевельова на окупованій німецько – фашистськими загарбниками території Харкова в 1941-1943 роках».

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 «Шевельов не хотів співпрацювати ні з радянською владою, ні з фашистською. Вважати його зрадником немає ніяких підстав», – підкреслила представник Харківської правозахисної групи Ірина Рапп.

 З нею повністю погодилися представники партії «Батьківщина», які підкреслили наукові заслуги мовознавця і заявили, що всі звинувачення проти Шевельова були висунуті радянськими спецслужбами.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 У той же час члени «Антифашистського комітету Харкова», Компартії і "Партії регіонів" наполягають на тому, що Шевельов є зрадником.

Скандал навколо імені Юрія Шевельова (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: