fbpx
Театр

Російський хореограф удостоєний “гранту для геніїв”

 Представники фонду Джона і Кетрін Макартур оголосили імена лауреатів. Цього року на спеціальну стипендію фонду можуть розраховувати 24 людини, що володіють «винятковими досягненнями та потенціалом для довгої і плідної творчої роботи». Один з «грантів для геніїв» дістався російському хореографу Олексію Ратманському.

 Розмір стипендії фонду Джона і Кетрін Макартур складе 625 000 доларів, ці гроші будуть виплачувати рівними частками кожні три місяці протягом п’яти років. Серед інших стипендіатів благодійного фонду – хореограф Кайл Ебрахам, письменник і піаніст Джеремі Денк, джазовий композитор Віджай Айер, драматург Терелл МакКрейн, письменник Керен Рассел, фотограф і відеохудожник Керрі Мей Уімс.

 Олексій Ратманський працює в Американському театрі балету з 2009 року. До цього він протягом п’яти років очолював балетну трупу Большого театру. У США Ратманський вже поставив балети «Трилогія Шостаковича», «Думбартон», «Сім сонат», «Жар – птиця», «Світлий струмок», «На Дніпрі». Новий сезон в Американському театрі балету стартує з вистави у постановці Ратманського «Буря».

Балети А. Ратманського (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: