fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У Кенії розпочався триденний траур за жертвами нападу на ТЦ в Найробі

 Сьогодні, 25 вересня, в Кенії розпочався траур за жертвами нападу сомалійських бойовиків на торговий центр в Найробі. Кількість загиблих – 67 осіб. Більше сотні отримали різні травми. Облога торгового центру тривала 4 дні.

Раніше президент Кенії Ухуру Кеніатта оповістив, що бойовики були знешкоджені. П’ятьох із них убили, а ще 11 вдалося затримати. Він підтвердив і те, що від рук бойовиків загинув 61 цивільний і ще 6 військовослужбовців, які штурмували будівлю.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Наскільки відомо, під уламками однієї з частин торгового центру, де обрушилися перекриття трьох поверхів, знаходиться ще кілька тіл. У лікарні зараз перебуває 62 людини, яким надається всіляка допомога.

Президент пообіцяв, що ті, хто відповідає за цей напад, понесуть відповідальність за скоєне і постануть перед судом.

Слід зауважити, щосеред жертв є також й іноземці. Зокрема громадяни Канади, ПАР, Індії, Китаю, Нідерландів, Австралії і Перу.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Нагадаємо, що відповідальність за напад взяло сомалійське угруповання «Аш- Шабаб», яке пов’язане з «Аль- Каїдою».

Британські ЗМІ, тим часом, стверджують, що в нападі брала участь Саманта Льютуейт – чий чоловік Джеремейн Ліндсі – смертник, відповідальний за один з вибухів в лондонському метро в 2005 році. У той же час, в «Аш- Шабаб» спростовують участь будь-яких жінок у цьому нападі.

За матеріалами: bbc.co.uk

Читайте також: