fbpx
Новини світу

Україна хоче стати членом Ради безпеки ООН у 2016-17 рр. – Янукович

 Україна стурбована стагнацією переговорного процесу з модернізації Ради безпеки ООН, заявив президент України Віктор Янукович.

"Критично важливим, на наше переконання, є якомога швидше досягнення прогресу в модернізації Ради безпеки ООН. Тим більшою є наша стурбованість нинішньою стагнацією переговорів", – сказав глава української держави, виступаючи на загальних дебатах 68- ї сесії Генасамблеї ООН у Нью – Йорку.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Він також підкреслив, що Україна готова до обговорення всіх прогресивних концепцій реформування Ради безпеки ООН, які прискорять реалізацію давно назрілих змін.

"Вважаємо, що реформування має неодмінно враховувати законні інтереси всіх регіональних груп, зокрема Східно-європейської. Йдеться про необхідність надання державам нашого регіону одного додаткового місця для постійного членства у складі розширеної Ради безпеки", – заявив В.Янукович.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Президент підкреслив, що Україна і надалі буде здійснювати вагомий внесок у створення більш безпечного світу .

"Для цього є всі можливі інструменти, зокрема, непостійне членство в Раді безпеки ООН у разі обрання нашої держави до складу цього органу на період 2016-2017 рр.. Розраховуємо на підтримку кандидатури України на відповідних виборах", – сказав він.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: