fbpx
Політика

У Брюсселі розчаровані відсутністю прогресу в ситуації з Тимошенко – Коваль

 У політичних колах Брюсселя наростає розчарування у зв’язку з відсутністю прогресу у вирішенні ситуації з екс -прем’єром України Юлією Тимошенко і в зв’язку з цим – стурбованість, що саме з цієї причини Угоду про асоціацію підписано не буде, стверджує депутат Європейського парламенту, голова делегації ЄП по зв’язках з Україною Павел Коваль.

"Після того, як Брюссель заявив про свою рішучу підтримку України в торговельній війні з Росією, але не побачив у відповідь жодного прогресу у вирішенні ситуації з Тимошенко, розчарування у зв’язку з такою українською позицією зростає. Чим довше українська влада відтягує рішення з ситуацією з Тимошенко, тим менше в ЄС залишається надій, що Угода буде підписана. Є відчуття, що офіційний Київ готовий ризикувати підписанням тільки для того, щоб ситуація з Тимошенко залишалася без змін", – розповів П. Коваль про останні настрої в політичних колах Брюсселя в інтерв’ю агентству "Інтерфакс- Україна" у вівторок у Брюсселі.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

Депутат Європарламенту стверджує, що ситуація з Ю. Тимошенко впливає на позиції деяких членів ЄС.

"Найпізніше, рішення має бути прийнято о 6 ранку 21 жовтня (дата засідання Ради ЄС, на якому очікується рішення ЄС щодо підписання Угоди про асоціацію -ІФ). Якщо цього не відбудеться, рішення прийнято не буде. 19 листопада, на яке, можливо, покладається українська сторона, ситуацію може не врятувати – буде пізно", – попередив європейський політик.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

При цьому він підкреслив, що за останні півтора місяці було стільки всього зроблено українською стороною, "що буде щиро шкода, будучи в двох кроках від підписання, щоб цього не сталося".

"Очікування з боку європейських політиків звелися тільки до одного гуманітарного жесту з боку Києва – вирішити ситуацію з Тимошенко", – упевнений П. Коваль.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: