fbpx
Новини світу

До МКС полетить нова експедиція: до її початку залишилося менше доби

До початку нової експедиції до Міжнародної космічної станції залишилося менше доби. Планується, що запуск ракети-носія "Союз -ФГ " і пілотованого корабля "Союз ТМА -10М" буде здійснено о 00:59 26 вересня. Серед учасників запланованої на МКС експедиції Сергій Рязанський і Олег Котов – російські космонавти, а також Майкл Хопкінс – астронавт зі Сполучених Штатів Америки.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Як планують фахівці, пілотований корабель "Союз ТМА -10М" зробить навколо Землі чотири витки, а потім буде здійснено його стикування з Міжнародною космічною станцією. Стиковка запланована на 26 вересня о 6:48 за московським часом. Перехідні люки станції та пілотованого корабля будуть відкриті після того, як буде здійснено перевірку герметичності стикування.

Передбачається, що тривалість нової експедиції на МКС складе 168 діб і за цей час космонавти тричі вийдуть у відритий космос. Також передбачається, що 9 листопада у безповітряний простір буде винесено факел сочинської Олімпіади. У ЗМІ пишуть про те, що раніше жодного разу в історії олімпійський факел не був у відкритому космосі.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

За матеріалами: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: