fbpx
Новини світу

Україна тимчасово закриває КПП на кордоні з Білоруссю і РФ через африканську чуму свиней

 Рух транспорту через місцеві пункти пропуску на державному кордоні України з Республікою Білорусь і Російською Федерацією з 20:00 25 вересня тимчасово призупиняється, повідомила прес -служба Державної прикордонної служби в середу.

"Дане обмеження вводиться з метою недопущення занесення в Україну збудника африканської чуми свиней (АЧС – ІФ). В даний час посилюється контроль за переміщенням через кордон продукції тваринницького походження", – йдеться в повідомленні, опублікованому на урядовому порталі.

"Тимчасове припинення руху транспорту на місцевих пунктах пропуску на кордоні з Росією і Білоруссю здійснюється на виконання вимог Кабінету міністрів України. Транспортні засоби будуть направлятися в найближчі пункти пропуску через державний кордон для міжнародного та міждержавного сполучення для проходження визначених законодавством видів контролю", – зазначено в повідомленні.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Як повідомлялося, раніше з’явилася інформація про тимчасове закриття для транспортних засобів місцевих пунктів пропуску на кордоні з Російською Федерацією через поширення в Росії збудника АЧС.

"Є розпорядження Кабміну від 11 вересня, в якому настійно рекомендується закрити місцеві пункти пропуску. О 20:00 25 вересня тимчасово місцеві пункти пропуску з Російською Федерацією будуть закриті для автомобілів до особливого розпорядження", – повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у Східному регіональному управлінні Держприкордонслужби.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Згідно з інформацією, люди зможуть як і раніше перетинати кордон у місцевих пунктах пропуску пішки, а транспорт будуть перенаправляти в міжнародні та міждержавні пункти пропуску.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: