fbpx
Політика

Світові компанії допоможуть Україні з видобутком власного газу – Янукович

 У рамках свого візиту до Нью-Йорка, президент України Віктор Янукович повідомив, що зараз Україна знаходиться на стадії завершення переговорів з декількома великими світовими компаніями щодо збільшення обсягів видобутку власного газу.

За його словами, зараз триває процес диверсифікації поставок газу в Україну і йде пошук нових способів, які дозволять збільшити власні обсяги видобутку газу. При цьому президент України нагадав, що в даний час Україна видобуває на рік 21 мільярд кубометрів газу.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Як повідомив Віктор Янукович, поступово цей обсяг буде рости. Зокрема, до 2017 року Україна планує додати до цієї цифри ще 30 мільярдів кубометрів.

«Це наша мрія, яку ми хочемо здійснити і будувати економіку на власних енергетичних ресурсах або ресурсах, які ми будемо купувати на ринку за тими цінами, які будуть нас влаштовувати», – підкреслив український лідер.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Він додав, що енергонезалежність – стратегічна мета України.

Нагадав Янукович і про те, що 25 вересня буде проводитися зустрічі з представниками таких компаній як ExxonMobil і Shell. При цьому він допускає, що під час цих зустрічей будуть підписані відповідні угоди.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: