fbpx
Політика

Україна виконує зобов’язання перед НАТО – Янукович

 У рамках своєї поїздки в Нью-Йорк президент України Віктор Янукович зустрівся з генеральним секретарем НАТО Андерсом Фог Расмуссеном.

Під час бесіди Янукович запевнив свого співрозмовника, що Україна виконує всі зобов’язання і домовленості в рамках співпраці з Північноатлантичним альянсом. Зокрема, він нагадав про те, що Україна на законодавчому рівні підтвердила свою участь в операції «Океанський щит».

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

В даний час в рамках даної операції флагман військово-морських сил України «Гетьман Сагайдачний» прямує в район Африканського рогу і Аденської затоки для боротьби з піратами.

За словами Януковича, Україна виступає категорично проти піратства і захоплення кораблів. Як він зазначив, Україна і сама неодноразово страждала від піратів.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

«Тому ми прийняли таке рішення, його підтримав парламент, і ми будемо виконувати цю місію», – повідомив президент України.

Наостанок Янукович додав, що зараз Україна активно готується до саміту «Україна – НАТО» , який запланований на 2014 рік.

За матеріалами: Інтерфакс – Україна

Читайте також: