fbpx
Політика

Президент Польщі сподівається на швидке вирішення питання Тимошенко

 Президент Польщі Броніслав Коморовський сподівається, що українська сторона знайде компроміс у вирішенні "питання Тимошенко" на шляху підписання Угоди про асоціацію на саміті "Східного партнерства" у листопаді у Вільнюсі.

"Ми сподіваємося, що листопадовий саміт буде успішним для України та ЄС. Ми глибоко сподіваємося, що Україна знайде шлях вирішення важливої перешкоди на шляху підписання Угоди про асоціацію, якою є справа Юлії Тимошенко, тюремне ув’язнення колишнього прем’єр-міністра України", – цитує слова Б. Коморовського його офіційний сайт.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Згідно з інформацією, у спілкуванні з польськими журналістам у ході свого візиту до Нью-Йорка польський президент зазначив, що в цій ситуації необхідно знайти "здоровий компроміс всіх що беруть участь сторін".

Майбутній саміт "Східного партнерства" і перспективи підписання Угоди про асоціацію Україна – ЄС, за повідомленням сайту польського президента, обговорювалися в ході зустрічей Б.Коморовського з керівництвом Європейської Ради, президентами низки країн ЄС, а також з президентом України Віктором Януковичем.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Згідно з інформацією, Б. Комровскій повідомив, що підготовка до підписання цього документа йде добре, проте поки не всі проблемні питання ще вирішені.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: