fbpx
Без категорії

Україна в змозі підготувати сильну заявку на зимову Олімпіаду 2022 року – експерти

 Міжнародні фахівці та експерти олімпійського руху впевнені, що Україна в змозі підготувати сильну заявку на проведення зимових Олімпійських Ігор у 2022 році.

 «Підготовка заявки – це тривалий процес, який триватиме два роки. У процесі подачі заявки українська держава буде перебувати під мікроскопом спеціалізованих олімпійських, національних і міжнародних ЗМІ. Всі повинні бути готові до цього», – розповів представник компанії KENEO Етьєн Тюбу.

 Про це експерт заявив на нараді з питання підготовки заявки у Львові.

 Етьєн Тюбу впевнений, що Львів має хороші шанси на успіх у боротьбі за зимову Олімпіаду 2022 року.

Читайте також:  В Чехії виступить відомий грузинський гурт "NIKOS BAND"

 «Не завжди перемагають міста-кандидати, які мають сильну технічну сторону. Протягом останніх років все відбувається якраз навпаки», – запевнив експерт.

 Зокрема, МОК відбирає в «шорт- лист», як правило, 3 міста – кандидати. Тому, зазначає Тюбу, Львову дуже важливо потрапити саме у фінальну стадію.

 Представник компанії MasterConcept Гернот Ляйтнер запевняє, що цілком реально підготувати і побудувати всі олімпійські об’єкти для зимової Олімпіади у Львові.

 «Більше того, такі об’єкти можуть бути просто чудовими. У Львові є великий потенціал для розвитку гірськолижного спорту, сноубордингу та інших зимових видів спорту», – додав він.

Читайте також:  В Чехії виступить відомий грузинський гурт "NIKOS BAND"

 Нагадаємо, що Україна до 14 листопада 2013 повинна офіційно задекларувати свій намір подачі заявки на проведення зимової Олімпіади -2022 у Львові. Попередньо в заявочний лист Львова на проведення Зимових ігор будуть включені 3 місця проведення: Львів, Боржава (Закарпатська область) і Тисовець (Львівська область). Головою оргкомітету з підготовки заявки на проведення Олімпіади -2022 в Україні призначили віце – прем’єр – міністра Олександра Вілкула.

 За матеріалами: Інтерфакс – Україна

Читайте також: