fbpx
Політика

Посол США в Грузії назвав становище Південної Осетії трагедією

 За матеріалами грузинських ЗМІ, під час відвідування послом США в Грузії Річардом Норланда однієї з прикордонних з окупованими територіями місцевості Грузії, дипломат висловився щодо трагічності становища, в якому опинилася Південна Осетія, у зв’язку з її ізольованістю від суспільства, за допомогою її демаркації російськими військовими колючим дротом.

 «Прокладати грядки з листя салату куди краще, ніж загородження з колючих дротів. Пам’ятаю, як під час свого перебування в Грузії п’ять років тому, я мав можливість поїхати в Цхінвальський регіон. На сьогодні це справжня трагедія для Південної Осетії, що вона стала ізольованою від міжнародної спільноти. Трагедія, що грузинські фермери не можуть потрапити на свої ділянки орної землі. Трагедія, що люди не мають можливості відвідувати могили своїх предків, близьких і рідних, які опинилися за демаркаційною лінією. До кризи сьогоднішнє становище нас не повинно довести. Міжнародне співтовариство буде продовжувати підтримку суверенітету і територіальної цілісності Грузії», – заявив Норланд.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 За його словами, в сучасному світі всі зусилля повинні бути спрямовані навпаки, на руйнування бар’єрів, а не їх творення, і з ситуації, на сьогодні, має бути знайдений вихід допомогою дипломатичних зусиль. «Вважаю, що майбутні женевські переговори сторін послужать саме пошуку розумного виходу із ситуації», – додав посол.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 Нагадаємо, що внаслідок військових дій між Росією і Грузією в серпні 2008 року, близько 20% грузинських територій залишаються під контролем російських військових. Однак згодом російські військові почали проводити демаркаційну лінію з колючого дроту, просуваючи її вглиб на територію Грузії в середньому на півкілометра. Таким чином, за колючим дротом залишилися будинки і ділянки прикордонного з конфліктною зоною населення загальною площею близько 400 гектарів.

Саакашвілі звинуватив Росію в присвоєнні грузинської землі (відео): 

За матеріалами: Грузия Онлайн

Читайте також: