fbpx
Політика

Всі проблемні питання між Україною та Митним союзом треба вирішувати за правилами СОТ – Азаров

 Усі проблемні питання, які виникають у відносинах між Україною та країнами – членами Митного союзу, необхідно вирішувати виключно за нормами і правилами СОТ. Про це розповів прем’єр – міністр України Микола Азаров під час прес – конференції в Астані, повідомляє прес – служба Кабінету міністрів.

 «Правила СОТ, якими зараз керуються і Росія, і Україна, дають достатньо можливостей для того, щоб врегулювати і можливий реекспорт, і безліч інших питань, які раніше піднімала російська сторона», – підкреслив Микола Азаров.

 Український прем’єр зазначив, що зараз офіційний Київ визнає право своїх партнерів з Митного союзу та СНД розглядати можливі ризики, які пов’язані з підписанням Угоди про зону вільної торгівлі з ЄС.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 «Ми готові розглядати такі ризики разом з ними. Нам вже пора від загальних фраз і перейти до конкретного розгляду всіх можливих ризиків, вивчити їх розміри, обсяги і, відповідно, всі можливі наслідки», – пояснив прем’єр.

 При цьому Микола Азаров повідомив, що при взаємному бажанні і за наявності «доброї волі» можна врегулювати які – завгодно складні питання в сфері двосторонньої співпраці.

 Нагадаємо, що у вівторок прем’єр – міністр України Микола Азаров відбув з робочим візитом до Астани, столиці Казахстану. Сьогодні ввечері у Азарова запланована зустріч зі своїм колегою з Казахстану – прем’єр – міністром Сериком Ахметовим. Зустріч пройде у форматі «віч-на-віч». У програмі візиту Азарова до Астани також заплановано спілкування українського прем’єр – міністра з представниками засобів масової інформації. Планується також, що Микола Азаров візьме участь у засіданні Вищої Євразійської економічної ради, яка пройде в Астані в широкому форматі на рівні глав урядів.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: