fbpx
Новини світу

Україна та ЄС. Дмитро Медведєв припустив, що обсяг торговельної співпраці між Україною і Росією буде звужуватися

 У листопаді поточного року на саміті у Вільнюсі Україна і Європейський союз можуть підписати Угоду про асоціацію. З російського боку неодноразово можна було чути критичні оцінки таких намірів України, а сьогодні свою думку щодо можливого підписання Угоди висловив голова російського уряду Дмитро Медведєв.

 Як підкреслив російський прем’єр, співпрацю Росії з Україною буде продовжено і надалі. «Україна – наш дуже великий торговий партнер, але, на жаль, я боюся, що обсяги торговельної співпраці та обсяги економічної взаємодії будуть звужуватися», – заявив Дмитро Медведєв. Голова російського уряду звернув увагу на те, що якщо Україна і ЄС все-таки підпишуть Угоду про асоціацію, то на територію України можуть надходити товари з Європи, причому у великому обсязі.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

 Дмитро Медведєв також зазначив, що в разі підписання Угоди про асоціацію Україна «де – юре і де – факто практично закриє для себе можливість повноцінної участі в МС». При цьому прем’єр – міністр Росії уточнив, що в цій ситуації «спостерігачем, звичайно, можна залишатися».

 За матеріалами: Інтерфакс – Україна

Читайте також: