fbpx
Новини світу

Мінпраці РФ: Росія продовжує старіти

За словами заступника міністра праці та соціального захисту Росії Олексія Вовченка, за останні 10 років чисельність населення РФ пенсійного віку зросла на 3 мільйони осіб, а кількість літніх людей торік збільшилася на 667 000 осіб. "Станом на 1 січня 2013 року майже кожен п’ятий житель Росії, а це 33,1 мільйони осіб, перебував непрацездатному віці. За минулі 10 років чисельність населення непрацездатного віку зросла на 3 мільйони осіб, за останній рік вона зросла з 32,4 мільйони до 33,1 мільйони осіб", – сказав Вовченко.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Згідно з критеріями Організації Об’єднаних Націй, населення країни вважається старим, якщо чисельність громадян віком 65 років і старших перевищує 7 %. На початок поточного року в Росії кількість таких людей склала 13 %, в ​​той час як на початок 1991 літніх людей в РФ було трохи більше 10 %.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

«Сучасна Росія, як і інші економічно розвинені країни світу, продовжує старіти, але за ступенем старіння населення Росії дещо молодше за населення Східної Європи», – підкреслив заступник міністра праці та соціальної захисту.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: