Експерти ООН 25 вересня повернуться до Сирії

У середу, 25 вересня експерти ООН повернуться до Сирії, щоб продовжити розслідування випадків застосування хімічної зброї на території країни. Йдеться про перевірку шести випадків застосування хімічної зброї в Сирії.

Як повідомляється, фахівці мають намір з’ясувати, якою мірою відповідають дійсності повідомлення про те, що як урядові війська, так і діючі в країні сили опозиції застосовували отруйні речовини. Про це розповів журналістам заступник офіційного представника генерального секретаря ООН Фархан Хак.

Тим часом, президент США Барак Обама, виступаючи на сесії Генасамблеї ООН, заявив, що Вашингтон як і раніше готовий застосувати військову силу, захищаючи американські інтереси на Близькому Сході.

На думку 44-го президента США, військовий удар по цій арабській країні може запобігти найбільш жахливому розвитку подій у Сирії – масштабному застосуванню хімзброї. Барак Обама також додав, що одним з головних завдань США є також забезпечення стабільних поставок енергоносіїв з Близькосхідного регіону на світові ринки.

Related Post

"Ми будемо забезпечувати стабільні поставки енергоносіїв з цього регіону", – зазначив американський президент.

Глава МЗС Росії здивований тим, що західні партнери намагаються будь-яким шляхом реалізувати силовий сценарій в Сирії.

Експерти ООН 25 вересня повернуться до Сирії (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Leave a Comment