fbpx
Новини світу

Глава папської ради з культури: Ісус Христос був першим мікроблогером

 За словами глави Папської ради з культури архієпископа Джанфранко Равазі, Ісус Христос є першим в історії мікроблогером, так як у своїх проповідях він використовував короткі фрази, які містять мінімальну кількість символів. Як приклад Джанфранко Равазі навів одну із заповідей Христа «Любіть один одного».

 Дане висловлювання архієпископа – не перше на цю тему. Раніше він вже порівнював біблійні вислови Ісуса з твітами. Так, у статті, опублікованій в газеті La Stampa у березні поточного року, глава папської ради з культури називає слова Христа «виповнилося час і наблизилось Царство Боже, покайтеся і віруйте в Євангеліє» нічим іншим, як «простим, ясним і разом з тим наповненим езотеричного сенсу твітом». Для написання цієї фрази італійською мовою потрібно всього 90 символів, в той час як максимально допустима довжина твіту становить 140 символів.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Джанфранко Равазі давно славиться своїми неоднозначними висловлюваннями. Так, у 2009 році він заявив, що дарвінівське вчення про еволюцію не суперечить біблійній версії про походження світу.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: