fbpx
Міжнародна економіка

Зарплати російських бюджетників у 2015-2016 рр.. проіндексують першого жовтня

Зарплати держслужбовців і грошове забезпечення військовослужбовців, які будуть заморожені в 2014 р., будуть проіндексовані наступного разу тільки першого жовтня, а не першого січня 2015 р., йдеться в прогнозі на 2014-2016 р., який був опублікований у вівторок Міністерством економічного розвитку Росії.

"Для зниження напруженості федерального і регіональних бюджетів пропонується не проводити індексацію заробітної плати іншого персоналу бюджетної сфери в 2014 році, а в 2015-2016 роках здійснювати індексацію не з 1 січня, а з 1 жовтня на рівень зростання споживчих цін", – йдеться в прогнозі міністерства.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

У документі наголошується, що в цих умовах середньорічні темпи зростання реальної заробітної плати працівників бюджетної сфери в 2014-2016 роках знизяться з 7,6 % раніше планованих, до 2,7 %. Аналогічний варіант індексації пропонується для грошового забезпечення військовослужбовців.

Раніше міністр фінансів Антон Сілуанов заявляв, що тільки відмова від індексації зарплат державних і військових службовців дозволить федеральному бюджету заощадити більше 100 млрд рублів.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

За матеріалами: РИА Новости.

Читайте також: