fbpx
Новини світу

30 осіб загинуло в результаті землетрусу в Пакистані

 За даними пакистанської преси, кількість жертв від землетрусу магнітудою 7,4, який стався сьогодні в Пакистані, зросла до 30 осіб. Раніше повідомлялося про шість загиблих.

 Комітет Червоного Хреста і Червоного Півмісяця Ірану сьогодні вже висловив свою готовність відправити рятувальні групи в Пакистан у разі потреби, сказано в офіційній заяві гуманітарної організації.

 За інформацією Геологічної служби США, епіцентр підземних поштовхів знаходився за 69 кілометрів на північний схід від міста Аваран (белуджистанська провінція). Осередок землетрусу, за їх даними, був розташований на глибині 22,9 км від поверхні землі. Після основного поштовху  7,4 бали послідували чотири афтершоки з максимальною силою коливань  5,9 балів за шкалою Ріхтера.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 За інформацією, яка все ще надходить, в результаті землетрусу в провінції Белуджистан серйозно постраждали житлові будинки та будівлі.

 Белуджистан – ця найбільша провінція в Пакистані за територією, але найменш населена (8 мільйонів жителів).

 Поштовхи відчувалися протягом декількох хвилин у містах Ларкана, Хайдарабад і інших населених пунктах. За повідомленнями індійських ЗМІ, слабкі поштовхи відчувалися також і в північних частинах Індії.

Читайте також:  Сьогодні День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Землетрус в Пакистані (відео): 

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: