fbpx
Суспільство

Росія готується до святкування 200-річчя з Дня народження Лермонтова

 У наступному році вся культурна світова спільнота відзначатиме 200 – річчя з Дня народження великого російського поета Михайла Юрійовича Лермонтова. До цієї знаменної події на замовлення російського міністерства культури буде знято художній фільм про Лермонтова. Для того щоб вибрати кращий сценарій майбутньої картини, Мінкульт РФ ініціював творчий конкурс, участь у якому зможуть взяти як маститі метри, так і маловідомі автори.

Читайте також:  26 квітня 1945 р. у результаті поранення помер останній Гетьман України Павло Скоропадський

 За словами міністра культури Росії Володимира Мединського, у конкурсних роботах має бути висвітлений час, який поет провів на Кавказі, так як «саме в цьому періоді сконцентрований згусток цікавих тем – і війна, і творчість, і історія, і кохання, і трагічна загибель, і кавказька проблема, і дуже цікаві стосунки Лермонтова з кавказцями».

Читайте також:  Че Гевара - кат, який став героєм (ВІДЕО)

 На наступний рік також заплановано низку ювілейних заходів, приурочених до 200-річчя з Дня народження Михайла Юрійовича Лермонтова. На їх організацію буде виділено більше 200 000 000 рублів. У меморіальному будинку Лермонтова в Москві і в будинку – музеї в П’ятигорську незабаром почнуться ремонтно – реставраційні роботи.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: