fbpx
Політика

25 вересня експерти ООН повернуться до Сирії

 Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун підтвердив інформацію, що в середу, 25 вересня, до Сирії повернеться група експертів ООН з хімічної зброї. Дана група продовжить вивчення повідомлень про застосування хімічної зброї проти мирних громадян. Відзначимо, що в даний момент залишається невідомим, хто саме застосовував її: влада Сирії, або ж сирійські бойовики-опозиціонери.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Інспектори міжнародної організації досліджуватимуть ті об’єкти, які не були досліджені під час минулого візиту. Заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков заявив, що на чолі групи буде шведський професор Оці Селстром.

 Нагадаємо, що перший візит експертів міжнародної організації відбувся 18 серпня. Тоді фахівці відвідали кілька провінцій Сирії. У своєму звіті представники ООН чітко сформулювали, що під Дамаском хімічну зброю застосовувалося.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Зазначимо, що під час нового візиту інспектори ООН можуть провести розслідування передбачуваної хімічної атаки, яка сталася 22, 24 і 25 серпня. РФ раніше заявляла, що минулий звіт експертів ООН не повний.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: