fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

На Китай обрушився тайфун «Усаги»

 За повідомленнями китайських ЗМІ, сьогодні, 24 вересня, за попередніми підрахунками в результаті тайфуну, який лютує вже 3 дні, «Усаги» (Небесний заєць) в провінціях Гуандун (Південний Китай) і Хунань (Центральний Китай) в цілому загинуло 29 і постраждало 9,4 мільйона осіб.

 За офіційною інформацією уряду Китаю, через тайфун місцева влада провінції Гуандун евакуювала 5 380 000 осіб. Стихією на території провінції пошкоджено понад 152 000 га посівної площі, зруйновані 14 794 будівлі. Прямий економічний збиток, нанесений в результаті тайфуну, владою південнокитайської провінції оцінюється в 17 760 000 000 юанів (2,9 млрд доларів США).

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 За статистикою тайфунів, «Усаги» став в Азії дев’ятнадцятим за рахунком тропічним циклоном і найпотужнішим у цьому сезоні. Статус супертайфуну йому вже присвоєно в Гонконзі.

 Через розгул стихії припинено рух поїздів по окремих маршрутах, перекриті автомобільні дороги у 14-ти напрямках. Крім цього, не працює біржа Гонконгу, закриті порти.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 Невтішні і прогнози метеорологів, які віщують погіршення погоди в Гонконці, зокрема, очікуються сильні вітри і припливи, які викличуть повені.

На Китай обрушився тайфун «Усаги» (відео): 

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: